Vriezenveen krijgt nieuwe bijenstal

Leden van de ‘Imkersvereniging Vriezenveen en omstreken’, met leden uit Westerhaar en Vriezenveen maar ook uit Kloosterhaar en Gramsbergen en zelfs uit Duitsland, werken aan de nieuwe bijenstal.

In het Herman Jansenpark in Vriezenveen wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe bijenstal, de oude stal was na dertig jaar aan vervanging toe. Gedurende de zomer is er gewerkt aan de spanten en het verdere houtwerk en deze week is een begin gemaakt met de plaatsing op de nieuwe fundering. Veel vrijwilligers binnen de vereniging werken hieraan mee, zonder hen zou nieuwbouw niet mogelijk zijn. De stal wordt betaald uit eigen middelen en veel leden hebben een vrijwillige financiële bijdrage geleverd. Om het verder betaalbaar te houden is er sprake van hergebruik van hout en dakpannen.

De nieuwe stal biedt plaats aan meerdere bijenkasten van leden die thuis geen ruimte hebben voor een kast. Nieuw is de educatieve ruimte. Belangstellenden kunnen daar in een observatiekast zien hoe de bijen leven en werken. Bezoekers krijgen daar in de toekomst informatie over alles wat te maken heeft met de honingbij, van het eitje tot werkbij en van de bijenraat tot honing.

Bron – DeToren.net